Nieuws

Veel persaandacht voor bijzonder houten Roundhouse in Flevoland
10-03-2017

Veel persaandacht voor bijzonder houten Roundhouse in Flevoland

De ronde vorm en het open karakter van het Roundhouse sprak de mensen van GAOS direct aan. Toch hadden zij nog een speciale wens: zij wilden graag een houten versie van de stal. Hout als materiaal past naar hun mening beter op hun biologisch-dynamisch bedrijf. 
ID Agro paste het gestandaardiseerde stalen bouwconcept aan en ontwikkelde een unieke houten exemplaar. Inmiddels trekt de bijzondere huisvesting van de Gasconne koeien veel aandacht van zowel bezoekers als de pers. 

Nieuwe Oogst 

Het open karakter van het Roundhouse was één van de belangrijkste redenen om voor deze stal te kiezen, vertelden de mensen achter biologisch-dynamisch bedrijf GAOS aan vakblad Nieuwe Oogst. "We wilden de koeien meer in het zicht; de mensen zien nu dat we vee hebben." De stal biedt meer transparantie zowel voor voorbijgangers en bezoekers, maar ook voor de de dieren zelf. "Ze kunnen nu lekker naar buiten kijken en er is een beter leefklimaat."

Ronde vorm Roundhouse ideaal

Omroep Flevoland 

Omroep Flevoland kwam ook op bezoek en maakte een mooi filmpje. Klaas-Jan Stiksma legt uit dat de ronde vorm van de stal helpt om de kudde ook in de stal meer van het natuurlijk gedrag te laten vertonen.