Nieuws

Voerkeuken Lely Vector in gebruik genomen
21-07-2020

Voerkeuken Lely Vector in gebruik genomen

De familie van der Gun van Kaasboerderij De Stelp heeft vandaag de voerkeuken en de voerrobot van het Lely Vector automatisch voersysteem in gebruik genomen. Het bedrijf bestaat uit een melkveehouderij, eigen kaasmakerij en drukbezochte boerderijwinkel. De familie heeft zo'n 85 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Door de drukte die de tweede tak naast de melkveehouderij met zich mee brengt, was de keuze voor een automatisch voersysteem niet heel moeilijk. 

Modulaire Voerkeuken 

Bij het automatisch voersysteem van Lely hoort naast een voerrobot ook een voerkeuken. ID Agro heeft in samenwerking met Lely een modulaire voerkeuken ontwikkeld voor het Vector voersysteem. De voerkeuken bestaat uit twee ruimten: de voorraadruimte waar verschillende voersoorten in blok, pak of bulk worden opgeslagen én de mengruimte. De MFK wordt standaard voorzien van een grote oproldeur waardoor het gemakkelijk is om de keuken bij te vullen. 
De modulaire voerkeuken kan worden geleverd in 6 verschillende modellen en is zo ontworpen dat de grootte later gemakkelijk aangepast kan worden. Dankzij de compacte maatvoering van de modulaire voerkeuken kan deze in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd worden. Bovendien bestaat zelfs de mogelijkheid om het gebouw te leasen. 

Eén aanspreekpunt

Het hele proces voor het automatisch voersysteem is begeleid door Lely Center Heerenveen. Zo ontstond er één aanspreekpunt voor klant voor zowel de voerrobot als de voerkeuken. Klanten kiezen vaak voor automatisch voeren omdat zij meer tijd willen creëren. De samenwerking tussen ID Agro en Lely ontzorgt de klant en bespaart hen zo in de aanloop naar het automatisch voeren al tijd. 

Bron: https://www.lely.com/nl/centers/heerenveen/vector-van-der-gun