Nieuws

Veel belangstelling voor Open Dag Aalberts, Balkbrug
21-11-2014

Veel belangstelling voor Open Dag Aalberts, Balkbrug

Veel bezoekers wisten de weg te vinden naar de Open Dag bij de familie Aalberts in Balkbrug op vrijdag 21 November. Ruim 21 bedrijven presenteerden zich tijdens de gezellige en zonnige dag.

Er was veel te zien tijdens de Open Dag ter ere van de nieuwe Serrestal. De familie heeft de stal inmiddels ongeveer een maand in gebruik. Een mooi moment om de stal - met een aantal zeer bijzondere kenmerken - te presenteren aan het publiek.

Vooral de Feedwall - waarbij de koeien via de zijgevels het voer krijgen - trok veel aandacht van de bezoekers. De koeien werden niet warm of koud van de vele belangstelling en aten rustig door. Ook namen veel mensen een kijkje bij de innovatieve melkstal waarin geprogrammeerd gevoerd wordt.

Rondom de stal kon men een flink aantal machines bekijken. Daarnaast konden de vele belangstellenden zich in de tent en in de stal laten informeren door de bedrijven die betrokken zijn geweest bij de bouw of bij de bedrijfsvoering. Geholpen door het stralende zonnetje was het een mooie en geslaagde dag.