Nieuws

Themadag gemist? Lees hier de speerpunten!
25-03-2015

Themadag gemist? Lees hier de speerpunten!

Op 25 Maart vertelden verschillende sprekers over bouwen en werken aan een Duurzame Leefomgeving voor de Melkkoe. Kon u helaas niet op de themadag aanwezig zijn? We hebben de speerpunten van de presentaties op een rij gezet:

Alfa Accountants geeft aan de kengetallen het inzicht geven, Meten+Weten! Ken je kostprijs en ook je kringloop! Hierop spiegelde
For Farmers Hendrix met dat je als ondernemer de dingen goed moet doen, snel reageren als er zaken niet goed gaan in de voeding en het koppel, wees consistent. Gebruik je talenten en schakel tijdig bij.

ID Agro sluit hierop zuiver aan door de kritische vraag te stellen; waarom bouw je niet voor je koe en dus voor jezelf en de continuïteit van het bedrijf!

Geling Advies Oost benadrukte dat melkveehouderij 65% van het landelijk gebied mag benutten, maar let wel, pak je ruimte snel op als je weet wat je wilt, morgen doet je buurman het. Bewust vergunning voor een goed onderbouwd plan, dat P.A.S.t het beste! 

Tot slot geeft Slingeland Dierenartsen aan dat in het koppel- en melkveegezondheidsmanagement gewoon goed naar de risicofactoren gekeken moet worden. Dus breng deze in breng en zet ze op de kaart van je bedrijf! Een goed gezondheid niveau is per bedrijf en ondernemer verschillend. Dus investeer in praktisch gezondheid plan met "gezonde" doelen!

Samengevat stellen we u en de deelnemers de volgende vragen;

Alfa: Waarom meet je niet?

For Farmers: Waarom zet je je talenten niet beter in?

ID Agro: Waarom bouw je niet voor de koe? Geling Advies Oost:

Waarom pak je de ontwikkelingsruimte niet?

Slingeland Dierenartsen: Waarom breng je de risicofactoren niet in beeld?

Waarom niet, dat is de vraag. Manfred en Jolanda Keuper hebben de waaroms met de betrokken partijen ingevuld en melken inmiddels in de Duurzame Leefomgeving van hun Serrestal met de 120 melkkoeien.