Nieuws

Wethouder opent Open Dag Serrestal in Oirschot
03-06-2016

Wethouder opent Open Dag Serrestal in Oirschot

Wethouder Machielsen heeft vanochtend onder belangstelling van genodigden de Open Dag bij de Serrestal van de familie van der Schoot in Oirschot geopend. Na de officiële opening kon ook het grote publiek een kijkje nemen in de 2015 gebouwde stal. 

Eerste Serrestal in gemeente Oirschot 

De stal van de familie van der Schoot is een bijzondere; het is namelijk de eerste serrestal in de gemeente Oirschot. De familie had dan ook raadsleden en mensen uit de gemeente uitgenodigd om uitleg te kunnen geven over hun keuze voor een serrestal. Na de officiële opening door de wethouder, konden zij het eindresultaat ook zelf bekijken.

Mooi voorbeeld van stalrenovatie  

De stal in Oirschot laat goed zien welke mogelijkheden er zijn wanneer men kiest om een stal te renoveren. De familie van der Schoot heeft er voor gekozen om na de asbestsanering, de bestaande bovenbouw te vervangen en de stal uit te breiden naar een 5-rijige stal. Nu alle daken in 2024 asbestvrij moeten zijn, is dit een zeer actueel thema! Open Dag trok dan ook veel bezoekers die geïnteresseerd de stands van de verschillende deelnemende bedrijven bezochten.