Nieuws

ID Agro investeert en is trotse nieuwe eigenaar van Roundhouse!
10-06-2016

ID Agro investeert en is trotse nieuwe eigenaar van Roundhouse!

ID Agro heeft afgelopen maand de deal afgerond met de S&A Group in Engeland en is daarmee de trotse eigenaar geworden van het merk/ontwerp Roundhouse. Het Roundhouse concept is ontwikkeld in Engeland door Geoff Simpson en John Allinson en kenmerkt zich door zijn bijzondere eigenschappen op het gebied van diergezondheid, dierprestaties en diermanagement. Waar kun je dit alles beter centraal plaatsen dan in een ronde stal?! Het unieke gebouw sluit goed aan bij het innovatieve karakter van ID Agro – dat bekend is van de innovatieve stalconcepten als de Serrestal en de Koeientuin. 

Potentieel

ID Agro functioneerde al enige tijd als exclusieve distributeur van de Roundhouse gebouwen in Europa. Inmiddels zijn de ronde stallen verrezen in Nederland, België, Duitsland, Denemarken en zelfs Litouwen. ID Agro bouwde tevens de eerste Roundhouse 45 in Europa voor melkvee.
Erik Lindeboom en Marco Noordman zien veel potentieel in het bijzondere huisvestingssysteem. Toen zich de mogelijkheid voordeed om te investeren in het intellectuele eigendom van Roundhouse, hebben zij deze kans dan ook met beide handen aangegrepen.  

Doorontwikkeling 

ID Agro heeft nu de mogelijkheid om het gebouw verder door te ontwikkelen. Voor Geoff Simpson – de uitvinder van het Roundhouse en voor wie het sindsdien een beetje zijn kindje is – was ook dit een zeer belangrijk argument om het Roundhouse concept aan ID Agro over te dragen. “Marco en Erik hebben de capaciteiten om het Roundhouse ontwerp naar het volgende level te tillen”, aldus Simpson.