Nieuws

ID Agro presenteert Koeientuin op RMV Hardenberg
10-10-2014

ID Agro presenteert Koeientuin op RMV Hardenberg

ID Agro presenteert "De Koeientuin" op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. De Koeientuin - een uniek en revolutionair totaalconcept voor de huisvesting van melkvee - is ontwikkeld in een samenwerkingsverband met BeTeBe, Courage, Pape Creavorm en Boerderij Kraanswijk. Na maanden van voorbereiding wordt "De Koeientuin" nu gepresenteerd aan het publiek.

Als een koe haar eigen stal ontwerpt, hoe ziet die eruit? Dit was de vraag bij de ontwikkeling van "De Koeientuin". Het resultaat is een vrijloopstal met veel licht en lucht, waar bomen en klimplanten zorgen voor een natuurlijke omgeving. De innovatieve weidevloer - een gepatenteerde kunststofvloer - met de eigenschappen van een echt weiland zorgt ervoor dat de koe overal kan lopen en liggen. Daarnaast scheidt de vloer de meststromen en geeft daarmee een lagere ammoniakemissie. Voor het schoonhouden van weidevloer is een volautomatische mestrobot ontwikkeld.

Veeteelt maakte een mooi fimpje bij boerderij Kraanswijk van melkveehouder Chris Bomers. Hierin is goed te zien hoe de weidevloer de urine doorlaat en de mest wordt verwijderd door de mestrobot.

Wilt u graag een stukje Weidevloer in het echt bekijken? Kom dan naar onze stand op de RMV in Hardenberg, wij vertellen u graag meer over "De Koeientuin". U vindt ons op standnummer 435.