Nieuws

ID Agro en High Welfare Floor slaan handen ineen!
07-11-2017

ID Agro en High Welfare Floor slaan handen ineen!

De agrarische sector staat niet stil. Constant worden er nieuwe technieken ontwikkeld die het welzijn van de dieren moeten bevorderen en de veehouder moeten ontzorgen. 
De afgelopen jaren zijn bovengenoemde partijen druk bezig geweest met de ontwikkeling van twee vrijloopstalconcepten met kunststofbodem. ID Agro & BEteBE met de Weidevloer / Koeientuin en Ten Cate, Drain Products & JOZ met de High Welfare Floor. 

Proefvloer

Beide concepten zijn als proefvloer ingezet voor nader onderzoek en analyse. De meest bekende proefvloeren zijn de Koeientuin in Groenlo en de Innovatiestal op de Dairy Campus te Leeuwarden. Conceptvloeren zijn er om nog verder doorontwikkeld te worden. De lat ligt hoog, de verwachtingen voor de toekomst wellicht nog hoger. 

Samenwerking 

Om deze lat te bereiken en de verwachtingen waar te maken, ofwel het concept kunststof vrijloopvloer praktijkrijp te krijgen hebben de hieronder genoemde partijen besloten de handen ineen te slaan. Een samenwerking waarin alle opgedane kennis van de afgelopen jaren met elkaar gedeeld zal worden met als doel de ontwikkeling te versnellen en ‘de vloer van de toekomst’ te produceren. 
Het komende jaar zal in het teken staan van een unieke samenwerking op het gebied van verder onderzoek en verbetering op onderdelen!
ID Agro zal hierin het centrale aanspreekpunt worden voor verdere marktintroductie van de kunststofvrijloopvloer die onder naam High Welfare Floor verder gaat.