Nieuws

De modulaire voerkeuken van ID Agro en Lely
02-11-2017

De modulaire voerkeuken van ID Agro en Lely

ID Agro en Lely introduceren een nieuwe modulaire voerkeuken tijdens RMV dagen 2017!

Lemelerveld, oktober 2017. Dit najaar introduceren ID Agro en Lely de eerste modulaire voerkeuken tijdens de RMV dagen in Hardenberg en Gorinchem. Het project is een unieke samenwerking tussen twee innovatieve bedrijven om in de behoefte van de veehouder te voorzien. ID Agro ontwikkelde speciaal voor Lely een gebouw dat geschikt is voor het Vector automatisch voersysteem. De modulaire voerkeuken is naar wens van de veehouder in verschillende groottes te leveren en is in diverse materialen uitvoerbaar.

Maximale flexibiliteit

De voerkeuken is een open ruimte waar verschillende voersoorten in blok, baal of bulk worden opgeslagen. Afhankelijk van het seizoen kunnen de voersoorten gemakkelijk gewisseld worden. Aan het plafond in de voerkeuken is een kraanconstructie met voergrijper geïnstalleerd; deze beweegt zich boven het opgeslagen voer om een hap van het vereiste voerblok te pakken om het in de meng en voerrobot te laden waar het voer wordt gemengd. De open opslagruimte is gemakkelijk schoon te houden met een trekker of voorlader

Vergunningsvrije flexibele constructie

Een melkveebedrijf is altijd in beweging. Het is mogelijk om aan de hand van de verschillende modules een voerkeuken naar wens samen te stellen. De modulaire voerkeuken is zo gemaakt dat ook later de grootte gemakkelijke aangepast kan worden. Door de eenvoud van de constructie  zijn er beperkte voorbereiding en installatiewerkzaamheden nodig. Dit betekent lagere bouw- en fundatiekosten. De maten van de voerkeukenmodules zijn zeer compact zodat deze (afhankelijk van de regionale wetgeving) in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst kan worden. Indien gewenst is het mogelijk om het vergunningstraject voor uw nieuwe voerkeuken te begeleiden.

Zekerheid

De unieke leaseconstructie van Lely Finance biedt de veehouder meer zekerheid in een tijd van fluctuerende prijzen. De voerrobot en het gebouw voor de voerkeuken zijn voor een vast bedrag per maand te leasen en dit geeft vooraf inzicht en duidelijkheid in de kosten. Afhankelijk van het aantal dieren en voersoorten kan er een passende voerkeuken samengesteld worden. Het voordeel van een voerkeuken is dat er gemiddeld maar één keer in de drie dagen voer bijgevuld hoeft te worden. Het vullen van de voerkeuken kan daarmee over het weekend heen gepland worden.

Tijdens de volgende beurzen is de modulaire voerkeuken live te bewonderen op de Lely stand;

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg 31 oktober t/m 2 november 2017

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem 28 t/m 30 november 2017

Agribex Brussel 5 t/m 10 december 2017

Meer informatie over de Lely Vector en de mogelijkheden van lease vindt u via deze link

Via deze link leest u meer over dit unieke project.