3D Engineer

innovatieve stalconcepten – afwisseling - internationale setting 

De rol 

Ben jij een ervaring 3D Engineer en denk je graag out-of-the-box? Kom dan werken bij ID Agro en lever een belangrijke bijdrage aan innovatieve oplossingen binnen de veehouderijsector! 

Wat ga je doen? 

Jouw dag zit vol afwisseling en uitdaging! Geen project is hetzelfde, altijd wordt gekeken naar de specifieke situatie en wensen van een klant. Jij denkt vanaf de offertefase al mee en bent de schakel tussen de (externe) constructeur en de projectleider. Dit geeft jou de kans je input te geven en een stempel te drukken op het ontwerp. Vervolgens ga jij aan de slag met het uitwerken en modelleren.

Projecten

Je werkt aan verschillende projecten tegelijk, in verschillende fases. Voor de offertefase maak je schetsplannen en ontwerpen. In de projectfase maak je bouwvergunningstekeningen, werk- en productietekeningen, maar ook ankerplannen en staal- en houtconstructietekeningen in 3D (Tekla). Dit zorgt voor veel afwisseling in jouw dag. Een keer per week heb je projectoverleg met je collega’s om de planning door te nemen en prioriteiten te stellen.

Tekla

Tekla wordt binnen ID Agro als basis voor alle tekeningen gebruikt, alle componenten van de constructies leg je erin vast. Dit geldt voor staalconstructies, maar ook voor betonpanelen, gevel- en houtconstructies, bevestigingsmaterialen, ankerplannen en deuren. Jij vindt het leuk je te verdiepen in Tekla en je kennis van Tekla verder uit te bouwen. Ook zie je een uitdaging in het meedenken over standaardisering en uitbreiding van de bibliotheek met componenten en nieuwe varianten.

Productontwikkeling 

ID Agro kijkt altijd hoe concepten nog beter kunnen. Jij bent betrokken bij productontwikkeling en R&D en wordt aangemoedigd hierin mee te denken. Je vindt het leuk te kijken naar innovaties en je te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Wat is vereist?

Wat breng jij mee? 

  • Een relevante technische opleiding en HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring met 3D tekenpakketten binnen een soortgelijke functie, bijvoorbeeld in de bouw of staalbouw;
  • Kennis van Tekla Structures is een pré.

Wie ben jij? 

Afwisseling in je werk vind je belangrijk. Binnen de dynamiek bij ID Agro ben je in staat prioriteiten te stellen. Je werkt planmatig, maar als de dag anders loopt dan gepland is dat voor jou geen probleem. Ook kun je goed overzicht houden over de diverse lopende projecten. Hierbij denk je niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands- on’ instelling.

Je bent nieuwsgierig en onderzoekend van aard en denkt graag buiten de gebaande paden. Innovaties en nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied volg je met interesse en je vindt het leuk de vertaling te maken naar toepassing hiervan in je eigen werk. Communicatief ben je vaardig en schakel je makkelijk tussen interne en externe gesprekspartners. Een hoog kwaliteitsbewustzijn en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is.

Bovenal voel je je thuis in een informele organisatie en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan duurzame, innovatieve projecten.

Werken bij ID Agro 

ID Agro richt zich op de ontwikkeling en verkoop en bouw van innovatieve huisvestingsystemen voor de veehouderijsector.

ID Agro is voor haar klanten een innoverende partner, met een eigen design & constructie afdeling. Voor zowel het ontwerp, de vergunningaanvraag en de daadwerkelijke realisatie kunnen klanten bij hen terecht. In de stalconcepten hebben zij aandacht voor aspecten als duurzaamheid, verhoogd dierwelzijn en verbeterde arbeidsomstandigheden.

ID Agro is gevestigd in een modern, ruim bemeten pand met een eigen engineeringsafdeling en een assemblageruimte.

De bedrijfscultuur binnen ID Agro is het beste te omschrijven met de volgende kenmerken: technisch en esthetisch innovatief, no-nonsense, informeel, collegiaal en  sterk gericht op samenwerking.

Interesse? 

Het volledige werving-en selectietraject wordt verzorgd door Métier. Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site van Métier. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus: 038 - 452 88 33