Stallenbouw - Ontwerp & Realisatie

D Agro is al 20 jaar specialist in stallenbouw voor stallen die nét even anders zijn. Wij ontwerpen en bouwen stallen voor rundvee (zowel melkvee als vleesvee), geiten, paarden, pluimvee en varkens. In al onze stalconcepten staan zowel de veehouder als het dier centraal.

De kracht van ID Agro zit in het feit dat wij beschikken over een eigen ontwerp-afdeling én onze eigen montageteams. Hierdoor kunnen wij zowel maatwerk als gestandaardiseerde oplossingen bieden tegen concurrerende prijzen. Wij denken graag met de klant mee om de stal aan te passen aan specifieke wensen en behoeftes. Zodat de stal uiteindelijk precies bij jou en jouw situatie past. Daarom is elke stal die wij bouwen nét even anders.

Stallenbouw - Eigen ontwerpafdeling en montageteams

Nieuwbouw stal

Of je nu een nieuwe ligboxenstal wilt bouwen, ideeën hebt voor een vrijloopstal of op zoek bent naar een stal voor vleesvee: wij denken graag met je mee voor de perfecte oplossing. Voor zowel het ontwerp, de vergunningsaanvraag als de daadwerkelijke realisatie kun je bij ons terecht.  

ID Agro biedt twee verschillende stalconcepten: Serrestal® & Roundhouse®. In onze beide stalconcepten staan dierwelzijn, een prettige werkomgeving en flexibiliteit centraal. In 2003 werd de Serrestal® geïntroduceerd. Het is een uniek stalconcept met een lichtdoorlatend dak en een grote ventilatiecapaciteit. Hierdoor biedt de serrestal een heel natuurlijk stalklimaat met daglicht en veel frisse lucht.
In 2009 werd Roundhouse® aan de productlijn toegevoegd. Dit stalconcept kenmerkt zich door de natuurlijke ronde vorm en open karakter.  In eerste instantie werd het stalsysteem ontworpen voor vleesvee maar door de kenmerkende vorm, goede ventilatie en het doordachte handelingssysteem biedt het ook grote mogelijkheden voor melkvee, paarden, en schapen.

Stallenbouw - Nieuwbouw stal - 2 stalconcepten

Stal renoveren

Steeds meer veehouders kiezen ervoor om de bestaande stal te renoveren in plaats van nieuw te bouwen. De Serrestal® is door de flexibiliteit van het concept bij uitstek geschikt voor stalrenovatie. De kolommen zijn flexibel te plaatsen waardoor je handig om bestaande elementen heen kunt bouwen. Daardoor kun je bijvoorbeeld de bestaande onderbouw zoals de kelder en de ligboxen behouden. Door de bovenbouw te vervangen, kun je wel het klimaat in de stal verbeteren. De serrestal creëert een heel helder en fris klimaat voor zowel de dieren als de veehouder. Zo kun je door een aantal aanpassingen de verouderde stal weer laten voldoen aan de eisen van nu.

Stallenbouw - Stal renoveren

Service na de bouw

Bij ID Agro begrijpen we maar al te goed dat stallenbouw een behoorlijke investering is en voor de meeste veehouders ook een project dat ze maar één keer in hun hele leven zullen ondernemen. Het loont om zo’n investering goed te onderhouden. Wij helpen je dan ook graag om te zorgen dat de stal zo lang mogelijk mee gaat. ID Agro heeft een speciale service-afdeling die kan helpen bij het preventief onderhoud van de stal.

Stappenplan 

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je je afvraagt wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een stal wilt gaan bouwen of renoveren. Neem dan eens een kijkje bij het stallenbouw stappenplan. In deze routekaart leggen we uit welke fases er zijn in het proces, wat je moet regelen bij elke stap en hoe lang het ongeveer duurt.