Koeiendans in nieuwe vrijloopstal Fam. Hartman

Op 15 oktober is de vrijloopstal van Co en Marion Hartman in gebruik genomen. De koeien zijn tijdens de perspresentatie en opening onder het toeziend oog van een grote groep belangstellende dansend de stal ingegaan.

Als officiële opening hebben Noud Janssen van de LLTB en Peter Jens samen met Co Hartman de koeien van de nieuwe stal ingeleid.

BioBodem

De stal is voorzien van een BioBodem composteringsvloer. De BioBodem is een combinatie van een Biofilter en een compostBodem op een zuigbeluchtingsvloer. De warmte die bij het composteren ontstaat zorgt voor een droge en comfortabele bodem. De bodem fungeert ook als een biofilter. De stikstof wordt door de hoge koolstof/stikstof verhouding in de bodem gebonden.

Cabrio dak

Naast de grote ventilatie mogelijkheden door de gevels kan bij deze stal het dak geheel (boven de pot) weggerold worden. Dit noemen wij het Cabrio dak. Binnen 20 seconden zal het dak compleet (of in delen) open en sluiten. Het dak is uitgevoerd met een regensensor en zal indien nodig automatisch sluiten. Naast het wegrollende folie zijn enkele bogen voorzien van een schaduwdoek (zie lichtschakering bodem op foto’s). Hierdoor is het dak wel ademend maar wordt de brandende instraling van de zon geweerd.

Bijzonder aan de stal is ook het doordachte ontwerp met een forse oversteek van 4,5 meter op beide kopgevels. Hierdoor lijkt het dak te zweven in het landschap. Naast de gedekte kleurstelling is er veel aandacht besteed aan uitvoeringsdetails zoals een damwandstructuur in het beton werk.

Al deze foto's zijn genomen binnen 2 uur na de opening! 

Meer weten over dit bedrijf

Hartman Melkveehouderij 
Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.