Eerste Roundhouse 22 van Europa als transitiestal

Op Kaasboerderij de Stelp van familie van der Gun in Oldeberkoop ( gemeente Ooststellingwerf) is de eerste Roundhouse 22 van Europa gebouwd. Uniek is bovendien dat deze gebruikt wordt als transitie- en jongveestal.

De inrichting van de Roundhouse  is speciaal op maat gemaakt voor de huisvesting van melkvee tijdens de transitieperiode en de opfok van het jongvee. In het verlengde van de ligboxenstal voert een centrale drijfgang naar de middenkern van het Roundhouse. Vanuit de middenkern kunnen de dieren gemakkelijk naar het betreffende hok worden geleid. Het Roundhouse is verdeeld in afdelingen speciaal voor de hoogdrachtige koeien en voor de kalfjes. Daarnaast is er een afkalfgedeelte. Elke afdeling is voorzien van passende voerhekken. Om de kalveren te beschutten is er groepsiglo van stro in de afdeling geplaats. Drie Led-lampen aan de middenkolom zorgen voor de nodige verlichting in de stal.  

Er is een looppad aangelegd vanaf de authentieke friese Stelpboerderij naar het Roundhouse. Zo kunnen de vele bezoekers van het bedrijf bij de kalfjes gaan kijken en als ze geluk hebben zelfs een geboorte zien. De familie ontvangt veel positieve reacties. 

Meer weten over dit bedrijf

Kaasboerderij De Stelp Kaasboerderij de Stelp

Dit Roundhouse in het nieuws

Fotoserie: Roundhouse voor droge koeien en kalveren | Melkvee

Plattegrond Roundhouse 22 Transitiestal

 

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.