Opgeleverd Serrestal met Skybox in 't Harde (Gld)

Op de Noord Veluwe hebben wij een bestaande melkveestal gerenoveerd en daarbij een ruimte gecreëerd voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het project springt in het oog door de combinatie van hout en moderne materialen als antraciete betonpanelen en deuren.

De stal biedt plaats aan 180 melkkoeien, naast de bovenbouw zijn ook de vloeren en stalinrichting gerenoveerd. Al met al is het stalklimaat qua inhoud en ventilatie enorm verbeterd, meer ruimte voor de dieren en de daglichtbeleving van de Serrestal maken het tot een optimaal leef- en werkklimaat voor de koeien en veehouder. De zorgcliënten werken tevens mee op het bedrijf, de combinatie van de skybox voor dagbesteding met een lichte werkomgeving in de stal maken het voor hen ook zeer leuk om hier te kunnen verblijven.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.

Klantervaringen

Cor van der Tol
Cor van der Tol

"De stal was te laag, de looproutes van de koeien waren niet goed en de daken waren allemaal asbest. Dus daar moesten we iets mee doen. Dan ga je daar geen nieuw dak opleggen, dan ga je groter denken. Dan wil je het helemaal vervangen. "

Bekijk hier het interview

Eddy van Schooten
Eddy van Schooten

" Wij hebben voor een serrestal gekozen want de oude stal was technisch en economisch totaal afgeschreven. Hij is over de oude stal heen gebouwd en met een stuk uitbreiding ernaast. De onderbouw van de oude stal is intact gebleven dus de putten, de kelders en de roosters. "

Bekijk hier het interview

Gert-Jan Verploeg
Gert-Jan Verploeg

" Wij hadden een 1-0-1 stal dus eigenlijk een hele smalle stal met de ligboxen aan de buitenkant. We hebben voor een serrestal gekozen omdat deze heel flexibel is in waar je de spanten neerzet en hoe je over de oude stal heen kunt bouwen."

Bekijk hier het interview