Renovatie stal in Nijelamer (Fr)

Het betreft hier de renovatie en uitbreiding van twee naast elkaar gesitueerde, bestaande stal. De gehele bovenbouw van de bestaande stallen  is vervangen door een Serrestal bovenbouw.

De onderbouw / fundering is als basis gebruikt voor de realisatie van de Serrestal met een 2+2+1 indeling. De stal is voorzien van twee Lely melkrobots en bied plaats aan ruim 100 melkkoeien en bijbehorend jongvee.

De renovatie is aangegrepen om de posities en routing van de robots in de stal te verbeteren. Er zijn achter in de stal nieuwe robotruimtes gemaakt.

Door de ruimere opzet van de robots zijn deze beter bereikbaar en kunnen de koeien eenvoudig gesepareerd worden naar het nieuwe strohok.

  • Bestaande onderbouw gedeeltelijk intact gebleven.
  • Optimalisatie van routing en indeling.
  • Ruime strohokken/ transitie ruimte voorzien

Tanklokaal, machinekamer en regelruimte zijn vernieuwd en aangepast zodat ze aan de huidige wenselijke maatvoering en indeling voldoen.

Tevens zijn de krachtvoer silo’s verplaatst om zo de bereikbaarheid en de routing op het erf te optimaliseren.

Kortom; een mooie ruim opgezette stal, met veel aandacht voor dierwelzijn en arbeidsgemak. 

Stal renoveren 

Cor van der Tol vertelt in de video welke overwegingen hij maakte toen hij zijn stal wilde renoveren en hoe het proces in zijn werk ging. 

 

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.

Klantervaringen

Cor van der Tol
Cor van der Tol

"De stal was te laag, de looproutes van de koeien waren niet goed en de daken waren allemaal asbest. Dus daar moesten we iets mee doen. Dan ga je daar geen nieuw dak opleggen, dan ga je groter denken. Dan wil je het helemaal vervangen. "

Bekijk hier het interview