Opgeleverd Serrestal in Harfsen (Gld)

Bij dit renovatie project in het Gelderse Harfsen is een gedateerde 1+1 stal als basis gebruikt voor de realisatie van een mooie 5+1 stal welke voldoend aan de huidige eisen van mens en dier. De stal in zijn huidige vorm biedt ruimte aan c.a. 120 melkkoeien, 20 stuks droge koeien/vaarzen en 25 stuks jongvee. Kenmerkend voor de stal is compacte uitvoering door toepassing van een Weelinkhek voersysteem in het bestaande gedeelte en een voergang in de aanbouw/uitbreiding. Koeien worden gemolken door 2 lely robots. In de huidige opzet zijn de robots beter gesitueerd en is er een ruim strohok voorzien voor afkalven en een ruimte voor separatie en behandeling.

Geslaagde renovatie met optimale benutting van bestaande onderbouw als basis. Asbest eraf, licht, lucht en inhoud erin! 

Ervaringen in deze serrestal 

Eddy van Schooten koos in 2014 voor stalrenovatie. De nieuwe serrestal werd over de bestaande onderbouw heen gebouwd. De koeien zijn zeer te spreken over het klimaat in de nieuwe stal. Ze komen vanuit de wei graag binnen om in de schaduw te gaan liggen.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.

Klantervaringen

Eddy van Schooten
Eddy van Schooten

" Wij hebben voor een serrestal gekozen want de oude stal was technisch en economisch totaal afgeschreven. Hij is over de oude stal heen gebouwd en met een stuk uitbreiding ernaast. De onderbouw van de oude stal is intact gebleven dus de putten, de kelders en de roosters. "

Bekijk hier het interview