Varkenshoff

Bij dit bijzonder project wordt buiten letterlijk en figuurlijk binnen gehaald. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd de natuurlijke leefomgeving van het varken te benaderen. Een varkens is een bos dier, vandaar de bomen en struiken. Door zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van het varken wordt getracht het varkens op de juiste plek te laten mesten. De Stallucht wordt door de bloembedden afgezogen en gefilterd. Het semitransparante dak en de licht doorlatende gevels zorgen voor een stal klimaat waar zowel de varkens als de planten kunnen groeien. Na slechts enkele dagen leven de jonge biggen samen met de zeugen in stabiele groepen. Deze groepen blijven bij elkaar en altijd in dezelfde ruimte. Vooraan liggen de kraamzeugen en achteraan in de stal de zwaardere vleesvarkens.

Het gebouw is van buiten aantrekkelijk vormgeven door buiten liggende vakwerkspanten, de gedekte kleurstelling in combinatie met de transparante zijgevels. De stal is voorzien van een luxe skybox  (40-50 personen) met volledig uitgeruste keuken. Vanuit de skybox is het mogelijk de stal doormiddel van een bezoekersbrug te betreden.  

 

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.