Serrestal voor Leghennen

Op 1 november 2010 is deze nieuwe biologische leghennenstal in Friesland in gebruik genomen. De stal is 75 meter lang en 18,30 meter breed en biedt op basis van een volièresysteem plaats aan 10.000 Leghennen. De stal bestaat uit een geïsoleerde deel en een wintergarten.

Het geïsoleerde stal deel is 12,20 meter breed en volledig vrij overspannen. De stal wordt regulier mechanisch geventileerd doormiddel van inlaat ventielen en nok afzuiging (kokers). Met een goothoogte van 3,55 meter heeft de stal een groot volume en genoeg hoogte voor het toegepaste Bolegg Teracce volièresysteem. Naast de dak- en wandisolatie zijn de speciaal ontwikkelde ruime goten voorzien van een PUR isolatiekern.

Naast het geïsoleerde stal deel hebben de kippen de beschikking over een wintergarten. Dit is een wintergarten zoals de term bedoeld is. De wintergarten heeft door de grote zijwandhoogte en eigen boog eveneens veel volume. Overdag verlaten de kippen de wintergarten via het uitloopgordijn. De resterende gevel is geheel voorzien van een ventilatiesysteem met daarachter een windbreekgaas.

De eerste 5 meter van de stal is gereserveerd als eierenlokaal. Zeker wanneer u deze ruimte binnenkomt, valt u het enorme volume op.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.