1+4+1 Serrestal voor Melkvee te Herpt (NB)

Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in waspik maar moest plaats maken voor een overstroomgebied van rivier de Maas. Er is een mooie locatie gevonden in Herpt. Hier is een nieuwe serrestal gerealiseerd voor 140 koeien en 120 stuks jongvee. De stal voldoet aan de maatlat duurzame veehouderij.

Koecomfort en arbeidsgemak waren de uitgangspunten bij het ontwerp van de nieuwe stal. Dit is gerealiseerd met logische looplijnen, jongvee langs de buitenzijde en de melkkoeien centraal in de stal tussen de 2 voergangen in. Voorin in de stal zijn 2 Fullwood Merlin melkrobots een aantal grote strohokken gerealiseerd.

De Packo melktank is in een aanbouw voor de stal geplaatst. De serrestal is uitgevoerd met 2 nokken welke open kunnen. Er is gekozen voor de Doro-ligbox met koematras bij de melkkoeien. De Berkel-beton milieuvloer wordt door een Joz mestrobot schoon geschoven. Bij het jongvee is een Urban drinkautomaat in gebruik.

De koeien verblijven sinds Oktober in de nieuwe stal waardoor tijdens de opendag de beide Fullwood melkrobots volop in bedrijf te zien zullen zijn.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.