Overkapping Speelhal Monkey Town

Wij hadden al langer het idee om de natuurlijk & massieve uitstraling van gelamineerde houtconstructies te combineren met het moderne en heldere karakter van een luchtkussen-membraandak. De famillie Hans raakte geïnspireerd en bood ons de kans dit ontwerp van ID Agro voor hun project te verwezenlijken. De constructie heeft een vrij overspanning bij een binnen afmeting van 30 m breed x 50 meter lang. De spanten staan daarbij ook nog eens ruim 7 meter uit elkaar. Dit resulteert in een zware en massieve gelijmde houtconstructie van inlands lariks.  Het luchtkussendag suggereert dat er geen enkele verbinding is tussen de spanten. Er zijn wel drukkokers toegepast maar deze zitten in het kussen. Naast de luchtisolatie zijn de luchtkussens ook geïsoleerd met een lichtdoorlatende wol. Het dakmembraan is van buiten zwart maar even goed helder en lichtdoorlatend aan de binnenzijde.

Afgezien van de glaspui in de voorgevel komt al het licht door het dak binnen - een ongekende ervaring voor een dergelijk constructie. Een mooi detail is dat de spanten zowel aan de buiten als ook aan de binnenzijde zichtbaar zijn en de verschillende luchtkussen opdelen. De industriële en donkere look van de geïsoleerde wandpanelen laat de houtenconstructie nog mooier naar voren komen.

Dit gebouw wordt gebruikt als indoorspeeltuin maar het kan natuurlijk ook toegepast worden voor bijvoorbeeld een zwembad of een manege.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.