Stalrenovatie in Overijssel

De oude ligboxenstal werd in dit project gerenoveerd en uitgebreid. De gehele bovenbouw van de gedateerde stal is vervangen door een Serrestal bovenbouw. Ook is de stal aan de rechterkant uitgebreid met ruimte voor een melkstal en wachtruimte. De nieuwe stal is ca. 36 meter lang  en 33 meter breed en heeft c.a. 104 ligplaatsen voor melkvee, droogstaande koeien.  

Aan de rechterzijde van de stal is een nieuw tanklokaal/ machinekamer geplaatst. Hierdoor ontstaat er een ruimere machinekamer en tanklokaal. Op de plek van het oude tanklokaal en machinekamer is een afkalf hof /separatieruimte gemaakt. Langs de linkerzijgevel is een nieuwe fundering strook gekomen waarop de constructie en een nieuwe muur zijn gebouwd. Hiermee is er meer ruimte voor de dieren ontstaan. Bovendien is er  meer arbeidsgemak  en werkplezier voor de veehouder gecreëerd. Kortom een stalrenovatie met resultaat.    

  • Bestaande onderbouw intact gebleven.
  • Ruim strohok/ transitie ruimte gecreëerd 
  • Meer ruimte voor de dieren 
  • Arbeidsgemak & werkplezier voor de veehouder

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.