Serrestal in Sterksel (NB) in 2 fases

De twee oude bedrijfsgebouwen uit eind jaren zestig zijn gesloopt. Nieuwbouw was meteen de kans om de oude asbestdakplaten te vervangen. In 2015 werd de serrestal gebouwd met 130 ligplaatsen en twee melkrobots. In 2016 werd het tweede gedeelte gerealiseerd dat plaats biedt aan de droge koeien. De stal biedt een aantal maatwerkoplossingen zoals een bijzondere staldeur zonder hoekpaal waardoor het makkelijk is om binnen te rijden met de trekker en voerwagen. 

De melkveehouder is zeer tevreden met zijn serrestal. In het eerste jaar steeg de melkproductie al met 100 liter meer per koe. Inmiddels (2019) zit hij ruim boven de 10.000 liter per koe. 

Ervaringen in deze serrestal 

 ‘De koeien zijn gezonder en de melkproductie was in januari al met 4 liter per koe per dag gestegen. Dat is op jaarbasis 1.000 liter per koe meer. Vooral de vaarzen presteren stukken beter. En er zit nog rek in. Mijn koeien hebben de potentie om 9.500 kilo melk te produceren. Ik verwacht dat dat er in de nieuwe stal de komende jaren zeker ook uitkomt.’ 

Henk Kerkers vertelt in het artikel "Asbest er af...én hogere melkproductie"  hoe hij de asbestsanering aangreep om zijn bedrijf te optimaliseren. 

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.

Klantervaringen

Henk Kerkers
Henk Kerkers

"Bij ID Agro denken ze mee met de boer. Hun systeem geeft ruimte om eigen ideeën in de stal te realiseren. Daardoor heb je nooit kolommen in de weg staan en kun je handig om bestaande elementen heen bouwen. "

Lees hier het interview