Opgeleverd Serrestal in Gelderland

Het betreft hier de renovatie en uitbreiding van een ligboxenstal waarbij een gedeelte van gevels in takt gebleven is. Aan de rechterkant van de stal was al eerder een rij boxen en een mestkelder gerealiseerd. Om klaar te zijn voor de toekomst, en af te zijn van het asbest, is besloten de gehele bovenbouw van de gedateerde stal is en extra ruimte aan de linkerkant te voorzien van een Serrestal bovenbouw. De extra ruimte aan de linkerkant betreft de reeds eerder gerealiseerde boxen en mestkelder, en een voergang van ruim 7 meter voor o.a. voeropslag en machine berging.

Langs de rechterzijgevel is een nieuwe fundering strook voorzien waarop de constructie en nieuw muur is voorzien. Hiermee is er meer kopruimte voor de dieren ontstaan, en is er  meer arbeidsgemak  en werkplezier voor de veehouder gecreëerd. De stal is ca. 37 meter lang  en 38,50 meter breed en heeft c.a. 100 ligplaatsen voor melkvee, droogstaande koeien.    

  •   Bestaande onderbouw in tact gebleven.
  •   Ruimte voor strohok/ transitie ruimte
  •   Brede voergang voor o.a. opslag

De voorgevel en de een gedeelte van de rechterzijgevel zijn in takt gebleven. Dit om te voorkomen dat alle leidingen en bekabeling in de technische ruimte verplaatst moesten worden met alle bijkomende kosten. Kortom een doordachte renovatie met een mooi resultaat.

Rondleiding aanvragen
{{messageSuccess}} {{messageError}}
Een waarde is verplicht.
Het opgegeven e-mailadres lijkt niet geldig. Een waarde is verplicht.
Een waarde is verplicht.